---------- Masam Masam Manis ----------------

 senyum SOKMO .............
Bakal DJ Radio ...............

MOOD : ON CALL ;)

26.01.2011

Pagi-pagi lagi da ada kes angio ...
Breakfast ditanggung oleh Fong ... Nasi lemak + Bihoon Goreng bungkus dari kedai mamak yg biasa
1st kes mmg interesting and difficult sket...
2nd kes ok...
3rd kes susah plak...
Turun bawah terus rehat ...

5.00pm - On Call bermula ...

Suasana senyap sepi... menandakan bisnes hari ini kureng sket...
Mungkin sebab ramai org nak nyambut tahun baru cine ...
Sekotak limau mandarin aku kejekan ari ni...
Tup Tap .... terus ciret.... Hahaha .......

Hopefully, boleh tidur dgn lena sampai pagi esok ....
Penat ...
Memang padan la slogan aku
Jadual Kerja Terlanjur ............
:(

LANGGAR LARI BURUNG ?

ERMMM...........
Pagi jumaat yg cukup indah... jam 8.30pg waktu petaling jaya, motor demark 125 aku dihidupkan menandakan perjalananku ke tempat kerja.... sepanjang separuh perjalanan menunggang motorsikal kesayangan ku.... kiri kanan ku di kelilingi burung2 yg bebas berterbangan yg tidak ambil port langsung pon memikirkan jadual waktu kerja yg mana sebelum kul 9pg mesti dah ada kat department...

JENG JENG JENG ....
Dengan x semena-mena, sebelum melintasi jejambat menyusuri bangunan Angkasapuri, seekor burung hitam yg mungkin tersesat dari arah terbangan nyer, tibe2 melulu terus melekap ke mata kiri ku sambil memberi ciuman bertanda di dahi dan pipi kiriku.... POP !!!, GELAP sekejap pandangan ku....

Aduh ..... DALAM HATI macam2 perkataan nak diluahkan... tp bila dipikirkan hari jumaat, penghulu segala hari, aku pendamkan sajer, dan pasrah... pedih x teramat aku rase.... burung tu pun aku x tau keadaan nyer mcm maner... harap dia pon sihat gak... dan boleh terbang sepertimana aku boleh bekerja seperti biase.............

Emergency Department...
Kakak A : KENAPA mata tu..? sakit mate ker?
AKU : x la kak, berlanggar dgn burung mase bwk mtr...
Kakak A : "terus buat muke pelik sambil tergelak"
AKU : "dalam ati nak jer mencarut kat akak tu"
Kakak A : ok, dok dulu, kang nurse panggil masuk bilik A k, jgn salah masuk blik plak.... sambil 
                 menggosok mater dier... "perli aku la tu"
AKU : ok kak .....

naseb bek doktor dlm blik serius sket....

TEMPAT KERJA
Sume dok bantai gelak yg nak kene pukul ngan aku.....,

x per arrr ... at least ader gak burung nak cium aku... ko ader? :)

Burung aper >?

SALAM 2011

Assalamualaikum w.b.t

MOOD : Oncall ........ New Year kene On call !!! 

Perghh  lama nya x update blog Maiden Voyage - Di sini Bermula ... tapi untuk permulaan tahun baru 2011 ni dan juga azam baru yg di nawaitu malam sebelum tahun baru, maka aku tekad menukar nama blog ini kepada AyieT - Di Sini Bermula ...

Bermula tahun ini aku dah pun bertukar status sebagai tunangan orang.. sepanjang menjadi tunangan orang ni, ada org ckp "darah manis" .. patutlah tiap2 malam slalu kene gigit nyamuk... dulu x der pon... naseb baik nyamuk betina.. aku relakan jer...
InsyaAllah, blog ini akan terupdated sepanjang tahun 2011 ni, aku akan potret kan dan luah kan dalam blog ini kisah suka duka bersama yang tersayang dan yg menyanyangi....

mengelamun dalam berkhayal....

Dingin nya angin malam ini menyapa tubuh ku...

namun tidak dapat menghangat kan jiwa ku ini

siapa lah aku ini, untuk memintal buih yg memutih

menjadi permaidani spt mana yg tertulis dlm novel cinta

mustahil bg ku menggapai bintang dilangit ...

sungguh aku x termampu...

seharusnya aku cermin kan diri ku

sebelum tirai kamar aku buka utk mengintai mu....

pergh.... jiwang siot ..........

OUT of MIND today ......




27.12.2009

hari ni memang bosan.... x tau nak bwat apa.. sume yg dibuat serba tak jadi....
member call ajak kuar tgk wayang, jual mahal... x nak tgk..., alasan, citer tak sedap..., hah..ambek, skang x tau nak bwat aper... :(






SARAWAK

video

video ni di rakam masa kat perkampungan budaya sarawak....